SALAD EPAL DAN COUSCOUS MAGHRIBI

SALAD EPAL DAN COUSCOUS MAGHRIBI

Ringan namun padat dengan khasiat, salad Afrika Utara ini menggabungkan kerangupan epal Pink Lady® dan keempukan couscous.

Persediaan penuh

  1. Tuang jus oren ke dalam periuk dan panaskan. Jangan biar mendidih. Masukkan kismis dan ketepikan.

  2. Didihkan air dalam periuk berasingan dan masukkan couscous. Renih selama 6-8 minit sehingga kembang dan empuk. Tos dan bilas dengan air sejuk. Tos sehingga semua air keluar. Ketepikan.

  3. Masukkan paprika, kayu manis dan jintan putih ke dalam periuk tanpa minyak dan panaskan sehingga terbit bau. Alihkan ke dalam mangkuk besar. Campurkan semua bahan-bahan lain, couscous, kismis dan jus oren. Gaulkan.

  4. Tambah perasa secukupnya dan sajikan.

Kongsi dengan rakan-rakan anda