Ternyata, gandingan ayam dan epal Pink Lady® begitu berperisa!
Persediaan penuh
-
Letakkan dada ayam atas papan pemotong dan tutup dengan plastik pembalut.
-
Gunakan kayu penggelek, ratakan ayam sehingga setebal 1cm.
-
Sapukan sedikit minyak pada kuali dan panaskan
-
Balikkan sehingga kedua-dua belah masak. Angkat.
-
Sapukan sedikit minyak pada kuali dan panaskan. Masukkan hirisan epal dan masak selama 2-3 minit, balikkan sehingga kedua-dua belah kelihatan kesan bakar. Angkat.
-
Sementara itu, masak kacang panjang dalam air mendidih selama 3-4 minit atau sehingga empuk. Toskan dan bilas dengan air sejuk.
-
Carik daun salad, masukkan ke dalam mangkuk, bersama-sama tomato, kacang panjang, bawang merah dan sebahagian daun ketumbar.
-
Untuk kuah, cincang selebih daun ketumbar hingga halus dan masukkan minyak zaitun, kulit dan jus limau, garam dan lada hitam secukup rasa.
-
Masukkan ayam ke dalam salad, tuangkan kuah dan gaul.